spatiu de joaca

In ziua de azi copii ajung sa se maturizeze prea devreme. Din pacate din ce in ce mai multi copii petrec ore intregi in fata calculatoarelor. Din aceasta cauza este un lucru necesar sa le oferim cadrul specific unei bune dezvoltari fizice si psihice.

Spatiul de joaca pentru copii reprezinta un loc unde copiii pot sa se distreze, sa socializeze in timp ce parintii lor   se pot delecta cu o sesiune de shopping in centrul commercial Vivo.

Spatiul de joaca din Vivo Cluj este realizat in asa fel incat fiecare copil sa fie provocat sa gandeasca, sa exploreze si sa interactioneze cu alti copii prin joaca. Joaca este activitatea pe care orice copil o face in mod natural  cu cea mai mare placere. In joaca lor copiii invata foarte multe lucruri esentiale pentru viata.Pentru copii joaca inseamna miscare, gandire, senzatie si simtire, explorare, exersare si invatare.

Joaca este esentiala pentru  dezvoltarea calitatilor  motrice, senzoriale si sociale pentru dezvoltarea gandirii si vorbirii, imaginatiei si creativitatii. Joaca este un mijloc prin care copiii dobandesc autocontrol si incredere in sine, o stare fizica si psihica buna, o stare de care depinde sanatatea lor.

In joaca lor copii au parte de toate avantajele exercitiului fizic:  dezvoltarea flexibilitatii, dezvoltarea fortei,echilibrului, dezvoltarea indemanarii  si rezistentei. Joaca contribuie la dezvoltarea musculaturii, la dezvoltarea oaselor si articulatiilor, la arderea caloriilor, dezvoltarea muschiului cardiac, imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice, dezvoltarea capacitatii pulmonare, cresterea imunitatii. Una dintre cele mai mari atractii ale spatiului de joaca este labirintul modular cu  etaj.

Labirintul modular din Vivo Cluj este  realizat din materiale avand culori vii si care nu pun in pericol sanatatea copiilor, este iluminat si foarte atractiv pentru copii. In labirintul modular copiii pot intalni diferite obstacole pentru a fi stimulati sa se catere, sa sara, sa-si dezvolte echilibrul , forta , mobilitatea, coordonarea si rezistenta fizica, intr-un mod cat mai placut si anume prin joaca.

Am integrat diferite tipuri de jucarii pentru toate categoriile de varsta: puzzle-uri, jocuri cu mingea, masinute de plastic, elemente soft, tobogane cu piscina de bile atat pentru cei mici din zona baby precum si in interiorul labirintului modular, elemente pentru constructii, jucarii de perete, jocuri interactive, masinute electrice, etc. Toate echipamentele se  adreseaza nevoilor si asteptarilor copiilor.

Deoarece in spatiul de joaca sunt prevazute echipamente si jucarii care se adreseaza diferitelor grupe de varsta, le-am  grupat in asa fel incat fluxurile de utilizatori sa se intersecteze cat mai putin. Am realizat un spatiu special unde se vor organiza zile de nastere si unde parintii vor putea sa socializeze si sa consume o bautura racoritoare sau o cafea. Tot parcul este decorat si amenajat in asa fel incat sa fie un loc foarte frumos, luminos si in pas cu tendintele moderne.

 

© KiddyPark